4 dolog, ami történik a testeddel, ha abbahagyod a kalóriaszámlálgatást

Bár az életmódváltás elején nagyon fontos, hogy tudd, mennyi kalóriát juttatsz be, és mennyit égetsz el, ha már a mániáddá válik, éppen hogy egészségtelen! Ez történik, ha leszoksz róla:

tattooed_chicks_with_a_lot_of_sex_appeal_640_09-1-300x207

1) Abban a pillanatban, hogy nem az ételeid kalóriatartalmával vagy elfoglalva, jobban élvezed majd a az ízeket, illatokat, textúrákat. Megszűnik a stressz, ettől pedig kiegyensúlyozottabbá válik az étkezésed.

2) Éppen elég görcsölnivaló van a mindennapokban, csökkentsd a stresszforrásokat. Ha arra figyelsz, hogy jó minőségű, egészséges alapanyagokból főzz, ahelyett hogy pontosan mennyi kalóriát tartalmaz az étel, jobb lesz a közérzeted és több friss zöldséget fogyasztasz majd, hidd el!

3) Dietetikusok szerint sokszor akkor kezdenek el fogyni a kliensek, amikor felhagynak a kalóriaszámolgatással. Ugyanis kalória és kalória között is van különbség, és azt is érdemes megnézni, hogy minden tápanyagokat tartalmaz az adott étel!

4) Aki folyamatosan a kalóriákat számolgatja, az úgy tekint az ételre, mint akadályra közte és az álomalakja között, és nem mint valamire, ami feltölti a testét és energiát ad. Ez a hozzáállás pedig hihetetlenül egészségtelen, és hosszú távon akár testképzavarhoz is vezethet. Éppen ezért is érdemes felhagyni vele.

Persze nem mondjuk, hogy soha többet ne számold meg, mennyi kalóriát fogyasztasz, és nem érdemes odafigyelni rá, de semmiképpen se e körül forogjon az étkezésed.

Hozzászólások: