3 testrész, amit még véletlenül se szőrteleníts borotvával!

A borotva gyors és hatékony eszköz, de nem mindenhová jó.

A borotválásnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a lábadat és a hónaljadat nyugodtan szőrtelenítheted így, mindenféle veszély nélkül.
2 (1) (1)
Ám vannak bizonyos testrészek, ahol inkább gyantát vagy epilátort érdemes alkalmazni, mert a borotválás csak ront a helyzeten. Íme.
 

Kar

Egyre nagyobb divat a kar szőrtelenítése, amit leggyakrabban gyantával végeznek, de ideális lehet még az epilátor is, mert mindkettő gyökerestül távolítja el a szálakat.
A borotva azonban csak levágja a szőrt, ami annak megerősödéséhez vezet – ne alkalmazd a karodon, mert hónapokon vagy akár heteken belül azt tapasztalhatod, hogy vastagabb és masszívabb szőrszálak kandikálnak ki a bőrödből.
Míg a lábon ez kevésbé zavaró, a karon, ami mindig szem előtt van, már kevésbé szerencsés, ezért ha nem akarod idővel naponta borotválni ezt a területet is, inkább maradj a gyantánál vagy az epilátornál.

Has

Ha sűrű szőr nő a hasadon, az hormonzavarra utalhat, de ne ijedj meg rögtön, mert az viszont természetes, ha pihés itt a bőröd. Ez különösen a sötét hajúaknál fordul elő, akiknél a bőrtől elütő szín miatt ráadásul jól látható is a jelenség.
 
Ha szőrtelenítenél, itt is inkább gyantát vagy egy kíméletes epilátort alkalmazz, de még jobb, ha kozmetikussal végezteted a dolgot. A borotva a hason sem jó ötlet, mert megerősödnek tőle a szőrszálak.

A száj környéke

Bajuszkája is mindenkinek van, kinek feltűnőbb, kinek szinte láthatatlan. Ha a száj környékéről szeretnéd eltüntetni a szálakat, hagyd a polcon a borotvát, inkább válassz olyan módszert, ami tartósan megszabadít az ajkak feletti szőrtől.
Hozzászólások: