10 jel, hogy nem ő az igazi

Honnan tudod, hogy érdemes-e vele hosszú távon tervezned? Mik azok a jelek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynod, mielőtt elkötelezed magad?

3515683_gal

Van, aki kezdettől fogva tudja, hogy a jövőbeli férjévelhozta össze a sors. Ez a ritkább eset, hiszen a legtöbben kezdetben ízlelgetjük a kapcsolatot, és menet közben derül fény sok mindenre, ami meghatározza, vajon tényleg összekötnénk-e az életünket a másikkal. Mi van akkor, ha nem vagy biztos benne, hogy ő a megfelelő társ számodra? Mielőtt komolyabban elköteleznéd magad, érdemes megvizsgálni néhány dolgot. Az alábbi tíz jel azt mutatja, hogy vagy nem ő az ideális partner, vagy van még min dolgozni, mielőtt megállapodnátok egymás mellett.

1. Egy egész listád van olyan dolgokról, amit máshogy kéne tennie ahhoz, hogy működjön a kapcsolatotok

Ha ennyire zavarnak a hibái, akkorvagy nem ő a megfelelő társ számodra, vagy te magad nem állsz készen egy komoly kapcsolatra. Ha elengeded, azzal időt adsz magadnak a fejlődésre, vagy lehetőséget, hogy megtaláld azt, akit el tudsz fogadni mindenestől.

2. Nem bízol benne

Egy kis adag féltékenység még egészséges is, és fenntart valamiféle állandó érdeklődést a másik felé. Ám ha azon kapod magad, hogy titokban az e-mailjei között turkálsz, vagy megőrülsz, ha nélküled megy valahova, akkor ott valami nincs rendben. Ha olyan dolgokat tesz, ami érthető módon kiváltja benned ezt a bizalmatlanságot, akkor nem ő a te embered.

3. Minden áron kerülöd a konfliktust

nézeteltérés normális és szükséges: teljesen jól van az úgy, hogy nem értetek mindig mindenben egyet. Az egymás bántása nélkül, értelmesen lezajló vita felszínre hozza az egyeztetni valókat, lehetőséget ad a problémák megoldására, és arra, hogy jobban megértsétek egymást. Ha erre képtelenek vagytok, az nem azt jelenti, hogy nincsenek problémáitok ? hiszen minden pár életében adódnak nehézségek -, hanem hogy nem tudjátok megbeszélni azokat. Ez pedig lehetetlenné tesz egy kapcsolatot hosszú távon.

4. Amikor szomorú vagy, nem fordulsz hozzá vigasztalásért

Amikor taknyosra bőgöd magad, bezárkózol inkább afürdőszobába, hogy ne is lásson? Ha attól félsz, hogy ezzel elijeszted, és hogy nem szabad így látnia, akkor egyikőtök egészen biztosan nem áll készen egy elkötelezett kapcsolatra. A Nagy Ő tudniillik eléri, hogy mosolyt csaljon a könnyeid mögé, és a jelenléte megnyugtat, nem pedig még nagyobb nyomást helyez rád.

5. Le kéne szoknia

Édes. Izgalmas. Imád téged. De még ennél is jobban szereti az alkoholt, vagy a heti betevő szerencsejátékát? Ne álltasd magad azzal, hogy meg tudod változtatni, vagy, hogy a kapcsolatotok elég erős lesz ahhoz, hogy ezt kibírja. Igen, bárki képes lehet a változásra, de csak saját maga döntheti el, és viheti véghez a változást. Amíg pedig ez nem történik meg, ne kínozd magad egy ilyen kapcsolattal.

6. Nem tudod elképzelni őt, mint a gyerekeid apját

Tedd fel magadnak a kérdést: jó szülő lenne belőle? Anyagilag felelősségteljesen gondolkodik és megbízható? Egyenrangú társad lehet hosszú távon? Ha a válasz bármelyik kérdésre ?nem?, akkor valószínűleg nem ő az igazi. Egyelőre.

7. A hosszú távú céljaitok nem egyeznek

Te szeretnél gyerekeket, ő nem. Te minden héten templomba jársz, ő ateista. Vidéken él, és nem is akar onnan elköltözni, te viszont el sem tudod képzelni, hogy ne a városban lakj. Külföldön szeretnél dolgozni, és utazgatni, ő pedig nem beszél semmilyen idegen nyelvet, és nem is igazán kalandvágyó. A felületes különbségek mindig áthidalhatóak, ám az alapvető értékekben, célokban és vágyakban felmerülő eltérésekelkerülhetetlenül komoly problémákhoz vezetnek. Tedd fel magadnak a kérdést: ?Hajlandó vagyok én ebben kompromisszumot kötni?? Ha a válasz az, hogy biztosan nem, nem lesztek jók egymásnak. Valaki mindig azt fogja érezni, hogy feladta az elveit, az álmait a másikért, és ez állandó szemrehányások alapja lesz.

8. Nem tisztelitek egymást

Kigúnyol a barátai előtt, és panaszkodik rólad a szüleinek. Te forgatod a szemeid, mikor másokhoz beszél, mert cikinek érzed, amiket mond. Nyilvánosan vitába szállsz vele, csak hogy a saját igazad bizonyítsd. A sort még folytathatnánk, a lényeg, hogy itt bizony nincs meg a kölcsönös tisztelet. És ha nem tisztelitek egymást eléggé, a kapcsolat nem fog hosszú távon fennmaradni.

9. Nem vonz eléggé

A fizikai vonzalom nagyon fontos összetevő egy kapcsolatban. Ha nincs meg benne az, ami téged beindít, később ez csak rosszabb lesz. Épp elég sok év után dolgozni azon, hogy az intimitás izgalmas maradjon, ha az elején ez hiányzik, egyszerűen nem fog a dolog később működni.

10. Végül is minden rendben van, de van ez a fura érzésed?

Ne hagyd figyelmen kívül a megérzéseid. Lehet, hogy úgy felületesen szemlélve jól megvagytok, de ha az ösztöneid azt súgják, ez nem az igazi, hallgass rá. Ha győzködnöd kell magad arról, hogy jó lesz ez a fickó, ott valami alapvetően nincs rendben, és inkább találd meg, mi az. Akár nálad, akár nála. Az a kis hang a fejedben később ordítozni fog és menekülni akar, és fogalmad sem lesz, miért.
Hozzászólások: